Як передає видання УНІАН, на “Столичному ринку” у Києві зафіксовано суттєві зміни у вартості популярних овочів та фруктів. За кілька днів різко здорожчали гострий червоний перець, броколі та редис, водночас деякі позиції втратили у ціні, свідчать дані веб-порталу ринку, пише НБН.
Так, гострий перець зріс на 70 гривень і коштує 190 грн/кг. Броколі подорожчала з 50 до 60 грн/кг, редис – з 28 до 33 грн/кг. Зелену цибулю продають по 120 грн/кг, що на 20 гривень більше, ніж наприкінці минулого тижня. Також піднялися ціни на пекінську капусту – до 36 грн/кг, і кабачки – до 20 грн/кг.
Стабільною залишається вартість молодої картоплі – 13 грн/кг. Натомість червоні томати дещо зросли в ціні, тоді як рожеві та жовті подешевшали до 55 та 60 грн/кг відповідно. Часник навпаки знизився у вартості на 20 гривень і наразі коштує 80 грн/кг.
Серед фруктів дорожчають яблука, груші та дині. Груші піднялися з 40 до 50 грн/кг, яблука – з 30 до 35 грн/кг, дині – до 35 грн/кг. Водночас українські персики подешевшали на 15 гривень, сливи – на 5 гривень, а малина втратила одразу 40 гривень і повернулася до ціни двотижневої давнини – 190 грн/кг.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ціни на хліб в Україні продовжують зростати щомісяця.