Віддалена робота vs офіс: який варіант вибрати?

Період пандемії дозволив багатьом працівникам на власному досвіді зрозуміти, що таке віддалена робота. У пошуках нового місця роботи зараз треба робити вибір – офіс чи «дистанційка».

Якщо ви вже знаєте, який саме варіант вам більше до вподоби, то для пошуку бажаної вакансії слід використати онлайн-сервіс OLX Робота. Саме там швидко знайдеться робота в Україні, якщо використати фільтри. У першу чергу треба вибрати тип зайнятості, а потім графік роботи. Також тут можна вибрати бажану зарплату та населений пункт.

Переваги віддаленої роботи

Такий тип зайнятості, як дистанційна робота, має досить багато переваг, серед них:

Дистанційний тип зайнятості надає робітникам великі можливості. Завдяки навичкам віддаленого менеджменту та застосуванню новітніх технологій українські робітники мають можливість співпрацювати з компаніями зі всього світу.

Дистанційний тип збільшує гнучкість, дає робітнику більше часу на вирішення власних справ, наприклад, можна зробити перерву на обід з родиною. Дуже просто тримати баланс між особистим життям та роботою, це суттєво зменшує ризик професійного вигорання.

У віддалених працівників немає деяких категорій витрат, наприклад, витрат на проїзд або на каву для обідньої перерви. Але відбувається не тільки економія грошей, суттєво економиться час на проїзді у транспорті.

Переваги роботи в офісі

Офісна зайнятість також надає працівникам достатньо переваг, серед них:

Офісному робітнику не треба замислюватися над тим, як поєднати дзвінки в Zoom з пранням, він працює обмежену кількість годин, що виключає недосипання, йому не треба коригувати свій графік, як це буває у випадку дистанційної зайнятості. Тож ризик вигорання в нього малий.

В офісі дуже складно відриватися від робочого процесу, а ось вдома відривати можуть як маленькі діти, так і негаразди з Wi-Fi. Такі «каруселі» з концентрацією уваги здатні викликати зниження продуктивності.

Праця в офісі передбачає комунікацію між робітниками, це допомагає розвивати культуру компанії. Також командою легше розв’язувати проблеми, навіть звичайні бесіди призводять до зміцнення колективу. Під час «дистанційки» неможливо познайомитися з колегами-новачками або обмінятися у коридорі новинами.

Exit mobile version