Як вибрати паркан ранчо

Сучасний паркан — багатофункціональна конструкція, яка захищає приватну територію від сторонніх та в той же час є декоративним елементом. Огорожа повинна гармонійно доповнювати екстер’єр будинку та навколишній ландшафт, створюючи завершену композицію. Одним з оригінальних рішень є паркан у стилі ранчо.

Така огорожа імітує конструкцію з дерев’яних дощок та брусів і складається з металевих панелей, закріплених на стовпах із цегли, бетону чи металу. При цьому каркас і ламелі ламінуються під дерево різних видів, що імітує натуральність матеріалів.

Як з’явився паркан ранчо

Прототипом сучасного паркану стала огорожа з дерев’яних брусів, яка отримала широке розповсюдження на Дикому Заході. Раніше огорожі аналогічної конструкції виготовлялися лише з деревини, але поясненням цьому було тільки її широке розповсюдження як будівельного матеріалу. Якщо акцентувати увагу на експлуатаційних характеристиках, такий паркан навряд чи міг бути довговічним та надійним.

Беззаперечною перевагою паркану такого типу є простота монтажу та можливість за допомогою невеликої кількості матеріалу облаштувати територію великої площі. У середині ХХ сторіччя ця конструкція була основою для створення різноманітних огорож із горизонтальним розміщенням елементів. Сучасний паркан ранчо ціна якого доступна, виготовляється переважно з металевих елементів і характеризується практичністю, надійністю та естетичністю.

Конструкція паркану ранчо

Ранчо — це огорожа, яка забезпечує достатній рівень повітрообміну, надходження денного світла та водночас створення тіні, яка захищає від яскравого сонця. Результат повністю залежить від відстані між ламелями.

Серед переваг такої конструкції варто виділити:

Чому вибирають паркан ранчо

Паркан у стилі ранчо — це сучасне дизайнерське рішення, яке гармонує з різноманітними архітектурними ансамблями від класичного стилю до хай-тек. Переваги, які отримують клієнти, безпосередньо залежать від модифікації огорожі.

Односторонній варіант гарантує відмінну вентиляцію та захист від інтенсивного вітру. При цьому такий паркан створює достатню тінь і забезпечує власникам території комфорт улітку. Двосторонній варіант буде оптимальним для людей, які передусім цінують приватність та безпеку.

Паркани у стилі ранчо виготовляються з високоякісної оцинкованої сталі та мають полімерне покриття, яке характеризується стійкістю до негативного впливу атмосферних явищ. Завдяки цим особливостям їхній експлуатаційний період становить мінімум 25 років. Огорожа такого типу вирізняється простотою в догляді — забруднення будь-якого типу легко видаляються.

Паркани можуть виготовлятися відповідно до індивідуальних потреб замовника — за конкретними розмірами, у певному кольорі, який гармонує з дахом будівлі й елементами ландшафтного дизайну. Крім того, можливе виготовлення додаткових елементів, серед яких парапети, ковпаки, декоративні конструкції.

Паркан ранчо — сучасний варіант огорожі, яка виконує не тільки захисну, а й декоративну функцію. Конструкція може бути адаптована під індивідуальні потреби кожного клієнта, що робить її популярною серед власників котеджів.

Exit mobile version