Гамільтон встановив дивовижний рекорд в Формулі-1

Льюїс Гамільтон

Напередодні перемогою Льюїса Гамільтона на «Мерседес» завершився другий етап чемпіонату світу в класі машин Формула-1 — Гран-Прі Штирії.

Цим тріумфом на автодромі «Ред Булл Ринг» 35-річний британець поставив дивовижний рекорд «Королівських автоперегонів». Він став пілотом, який вигравав хоча б одну гонку в сезоні на протязі 14 років поспіль.

14 seasons in F114 seasons with at least one race win An amazing winning streak from an amazing driver #AustrianGP 🇦🇹 #F1 @LewisHamilton pic.twitter.com/WqimjmYznZ

— Formula 1 (@F1) July 12, 2020

Нагадаємо, перша перемога Гамільтона трапилася в його дебютному сезоні в 2007 році на Гран-Прі Канади за кермом боліда «Макларен». Таким чином, Гамільтон не провів жодного року без перемог у Формулі-1.

Відзначимо, що абсолютне досягнення належить Міхаелю Шумахеру — він вигравав хоча б одну гонку в сезоні на протязі 15 років поспіль (з 1992 по 2006 роки), однак в перший свій сезон в 1991 році Міхаель, перемог не брав.

Крім того, Шумахер в трьох своїх останніх сезонах в Формулі-1 (2010-2012) за кермом Mercedes GP Petronas також не перемагав.

По материалам: lb.ua

Exit mobile version