Оригінальний малюнок олімпійських кілець П’єра де Кубертена виставили на аукціон: лот оцінили в € 100 тис. (фото)

Перше зображення олімпійських кілець, намальоване засновником олімпійського руху бароном П’єром де Кубертеном, буде виставлений на аукціон в Каннах наступної неділі, 26 липня, повідомляє видання Inside the Games. Стартова ціна лота — € 100 тис.

Де Кубертен вперше представив кільця у випуску «Олімпійського огляду» за серпень 1913 року.

Малюнок виконаний графітом і гуашшю на білій картці розміром 21×27,5 см. Також на малюнку є автограф де Кубертена.

Прийнято вважати, що кольори кілець відповідають частинам світу: Європа — блакитний, Азія — жовтий, Африка — чорний, Австралія — зелений і Америка — червоний.

Новий олімпійський символ і прапор повинні були бути вперше представлені громадськості на Конгресі Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Сорбоннському університеті 17 червня 1914 року в ознаменування 20-ї річниці прийняття рішення про відновлення Ігор і формуванні олімпійського руху.

Але тінь Першої світової війни, що нависла над світом, означала, що кільця і прапор дебютували лише на церемонії відкриття Олімпійських ігор 1920 року в Антверпені.

Олімпійський прапор вперше був піднятий публічно на Олімпійських іграх 1920 року в Антверпені

Нагадаємо, в грудні минулого року маніфест, складений де Кубертеном, який і привів до відродження Олімпійських ігор, був проданий за рекордну суму в 8,81 млн дол. на аукціоні в Нью-Йорку.

По материалам: lb.ua

Exit mobile version