Іммобіле зрівнявся з Левандовським у гонці за «Золоту бутсу-2020»

Напередодні завершився 36-й тур Серії А, за результатами якого офіційно визначився переможець першості — ним удев’яте поспіль і 36 раз в історії став «Ювентус».

Зазначимо, що за «срібло» розгорнулася жорстка боротьба — лише очко відокремлює наразі другий «Інтер» від «Аталанти» українця Руслана Малиновського і «Лаціо».

До речі, римляни свій матч проводили у Вероні і домоглися перемоги — 5:1. Хет-триком відзначився лідер атак «орлів» Чіро Іммобіле.

Таким чином, 30-річний італієць наздогнав поля Роберта Левандовського, який виступає за «Баварію», в гонці за «Золоту бутсу» 2020 року — обидва футболісти забили по 34 голи.

Зазначимо, що конкурент Чіро і Роберта Кріштіану Роналду також відзначився результативним ударом у чемпіонському матчі проти «Сампдорії» (2:0), довівши кількість своїх голів у сезоні Серії А до 32.

У матчі з генуезцями португалець міг оформити дубль, але на 89-й хвилині, виконуючи пенальті, відправив м’яч у поперечину.

Варто додати, що в гонці за «Золоту бутсу» для ліг застосовується різний коефіцієнт: гол у топлізі — 2 очки, в лізі слабшій (наприклад УПЛ) — 1,5 очка, у найслабших чемпіонатах 1 гол дорівнює 1 очку.

Проміжний результат:

По материалам: lb.ua

Exit mobile version