Нова ера блокчейну чи чергове розчарування? Що чекає на Hamster Kombat після лістингу і чи буде другий сезон

Гравці в Hamster Kombat півроку «клікали» хом'яка в надії заробити мільйони, а отримають кілька тисяч гривень, якщо пощастить

Hamster Kombat лістинг

Клікаючи хом'яка півроку: скільки вдалося заробити гравцям Hamster Kombat? Фото - Hamster Kombat

Що сталося?

Курс криптовалюти Hamster Kombat на криптобіржі Bybit склав лише 0,01 долара. З огляду на кількість токенів, які в середньому отримали користувачі, заробити значні гроші поки що неможливо. Через те, що зароблені в грі віртуальні монети не конвертуються безпосередньо в криптовалюту, навіть найактивніші учасники зможуть отримати лише близько 2000 гривень. «НБН» розповідає, як творці Hamster Kombat готуються до виходу на біржу і що відбувалося з грою в останні місяці.

Hamster Kombat готується до виходу на біржу

У неділю, 22 вересня, було оголошено курс криптовалюти Hamster Kombat на криптобіржі Bybit. На премаркеті токен HMSTR, який не має прямого відношення до монет, зароблених у грі, оцінили в 0,01 долара, що стало розчаруванням для користувачів. Ціна може змінитися під час офіційного лістингу, який запланований на 26 вересня.

Також стало відомо, яку кількість токенів можуть отримати користувачі. За даними видання «Код Дурова», кожен гравець Hamster Kombat отримав від 500 до 2000 токенів. Інші ЗМІ зазначають схожі цифри – 1000–4000 токенів на основі аналізу скріншотів із соціальних мереж.

Скільки можна заробити на грі?

Отже, активний гравець за півроку клікань на віртуального хом’яка може заробити близько 200–2000 гривень за поточним курсом долара. Однак навіть цю суму не вдасться отримати повністю. За правилами, на першому етапі гравці зможуть вивести лише 88,75% зароблених токенів, решта будуть розблоковані тільки через 10 місяців.

Перший сезон завершено, другий готується до запуску

Поповнити запаси криптовалюти вже неможливо, оскільки 20 вересня розробники завершили перший сезон Hamster Kombat для підбиття підсумків перед лістингом на біржі. Наразі користувачам доступний так званий проміжний епізод, який триватиме кілька тижнів. Пізніше розробники обіцяють запустити повноцінний другий сезон проєкту.

Гру Hamster Kombat запустили 26 березня 2024 року, вона доступна прямо в Telegram у вигляді міні-додатку. У ній гравцям потрібно клікати на намальованого хом’яка, заробляючи таким чином віртуальні монети. Баланс можна поповнити, виконуючи щоденні завдання або за допомогою спеціальних карток, які дозволяють накопичувати ігрову валюту в фоновому режимі протягом певного часу.

Однак ці віртуальні монети потрібні лише для внутрішньоігрових покупок (наприклад, бустерів, які прискорюють прогрес) і не конвертуються безпосередньо в криптовалюту.

За словами розробників, за півроку до Hamster Kombat приєдналося понад 300 мільйонів користувачів. Проте більше половини акаунтів не брали участь у розподілі токенів (цей процес називається «ейрдроп»), оскільки не виконали всіх необхідних умов. Також розробники заблокували 2,3 мільйона користувачів, оскільки вважали їх чітерами.

Hamster Kombat

У результаті лише 131 мільйон користувачів кваліфікувалися для участі в «ейрдропі». При цьому понад 30 мільйонів ще не обрали метод виведення токенів, хоча вони все одно можуть отримати зароблені токени. У червні офіційний телеграм-канал розробників попередив, що баланс накопичених монет не впливатиме на розподіл токенів. Пізніше уточнили, що під час «ейрдропу» будуть враховані пасивний дохід, виконані завдання, а також кількість інших гравців, яких користувач привів у гру через свою унікальну реферальну посилання.

Прозорість системи розподілу токенів під питанням

У кожній із зазначених категорій (розробники Hamster Kombat підкреслили, що це не повний список умов) користувачам нараховувалися окремі бали залежно від їх досягнень. Кількість отриманих токенів залежала від загальної кількості цих балів. Однак увесь процес розподілу залишався максимально непрозорим: користувачі не знали повний список умов, вагу кожної категорії при нарахуванні балів та принципи оцінки їх успіхів.

Незадоволення користувачів і невизначене майбутнє криптовалюти

Користувачі залишилися незадоволені результатами «ейрдропу». На думку журналістів, якщо орієнтуватися на лістинг інших криптовалют, то після виходу на біржу HMSTR може зрости в 1,5–2 рази. Однак експерти прогнозують, що ціна, ймовірно, впаде, оскільки користувачі спробують швидко продати свої токени, щоб заробити хоч щось.

Деякі користувачі вказують на правоту скептиків, підкреслюючи, що під час розподілу токенів розробники відсіяли велику частину аудиторії, керуючись непрозорими правилами або просто звинувативши їх у чітерстві.

Інші користувачі насміхаються над тими, хто сподівався заробити великі гроші в Hamster Kombat.

Hamster Kombat

Що чекає на гру в майбутньому (наприклад, чи вийде обіцяний другий сезон), стане зрозуміло після лістингу. Проте, судячи з перших реакцій користувачів на «ейрдроп», нова ера блокчейну, яку обіцяв Павло Дуров разом з виходом Hamster Kombat на біржу, поки що відкладається.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Binance офіційно оголосила дату лістинга «Хом`яка»

Exit mobile version