Суровікін був у курсі планів Пригожина: ЗМІ пояснили, на що розраховував олігарх під час повстання

ЗМІ стверджують, що путінські генерали знали про намір російського олігарха, власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина влаштувати бунт. «Кухар Путіна» розраховував, що командування ЗС РФ підтримає військовий переворот.

Сергій Суровікін

Фото – rbc.ru

Видання The New York Times, посилаючись на анонімні джерела серед офіційних осіб США, заявили, що є ознаки того, що російські генерали підтримували спробу Пригожина змінити керівництво Міноборони РФ силовим шляхом, інформує «НБН».

Зокрема, в курсі планів «кухаря Путіна» міг бути «сирійський м’ясник» Сергій Суровікін. Деякі співрозмовники журналістів зазначили, що Путін міг залишити воєначальника на посаді командувача Повітряно-космічних сил РФ, вирішивши, що генерал знав про підготовку бунту «вагнерівцями», але не допомагав їм.

При цьому джерела видання запевнили, що олігарх не почав повстання, якби не вірив у те, що йому допоможуть особи, які перебувають при владі. Журналісти пишуть, що союз глави ЧВК та «сирійського м’ясника» може пояснити, чому Пригожин ще живий.

Екс-посол США в РФ Майкл Макфол звернув увагу на те, як легко бойовики олігарха захопили Ростов з огляду на те, що в країні-агресорі скрізь є озброєна охорона.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни розповіли, як нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко має намір використати «вагнерівців».

Exit mobile version