Ігнат висловився про розподіл комплексів ППО: які системи прикривають столицю та лінію фронту

Спікер Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат висловився про протиповітряну оборону нашої країни, зокрема, як розподіляються системи по території України.

ППО

Фото – Adrienne Surprenant

В інтерв’ю Telegraf представник Повітряних сил зазначив, що наша країна має не дуже багато засобів протиповітряної оборони, тому військове командування розподіляє комплекси так, щоб вони найбільш ефективно і раціонально працювали в єдиній системі захисту неба, інформує «НБН».

За словами Ігната, максимально захищена системами ППО столиця, оскільки не можна взяти передові комплекси та перекрити ними весь «нуль». Таких засобів в України дуже мало, окрім того, окупанти швидко знищать їх.

Полковник уточнив, що лінія фронту становить 2500 кілометрів з огляду на лінію бойового зіткнення, кордон з державою-агресором, Білоруссю, морське узбережжя та Придністров’я. Все це неможливо перекрити системами ППО.

Спікер Повітряних сил нагадав, що ЗСУ мають всього два дивізіони найдальнобійніших ЗРК Patriot, тому в першу чергу захищають ті напрямки, по яких частіше атакують росіяни. Київ завжди буде ціллю номер один для загарбників, оскільки у цьому місті знаходяться військові, оборонні та державні об’єкти.

Ігнат додав, що у прифронтовій зоні військове керівництво розставило все, що є – ЗРК NASAMS, IRIS-T, Crotale та ЗСУ Gepard.

Раніше командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв розповів про посилення ППО на Північному напрямку.

Exit mobile version