Протистояння РФ з НАТО: Маляр розповіла, яких ілюзій щодо війни потрібно позбутися Заходу

Ексзаступниця глави Міністерства оборони України Ганна Маляр розповіла, що в НАТО визнають, що реагуватимуть повільно, якщо відбудеться ракетна атака на одного з членів організації. Вона розповіла, яких ілюзій щодо війни мають позбутися на Заході.

Ганна Маляр

Фото – armyinform.com.ua

В інтерв’ю YouTube-каналу Ukrlife Маляр розповіла, що під час саміту НАТО у Вільнюсі представники Альянсу обговорювали, як діятиме організація, якщо росіяни завдадуть ракетного удару, наприклад, по Латвії. У відповідь на це припущення всі мовчали, розуміючи, що реакція інших держав-членів буде дуже повільною, інформує «НБН».

За словами експредставниці оборонного відомства, Захід має дві ілюзії на рахунок війни, яких він повинен позбутися. Перше – політики мають зрозуміти, що війна в Україні поступово розширюватиметься і ракети ЗС РФ уже почали долітати до сусідніх держав. Надалі кількість таких інцидентів лише зростатиме.

Друге – на Заході вважають, що кремлівський диктатор Володимир Путін має якісь обмеження щодо військових планів, тобто окупанти зупиняться, діставшись якогось кордону. Маляр зазначила, що також існує думка, що глава РФ припинить війну, якщо побачить рішучу відповідь Альянсу.

Також в Альянсі вважають, що якщо НАТО сильніша за країну-агресора, то загарбники не нападуть на членів організації. Колишня заступниця міністра підкреслила, що західним політикам треба нагадувати, що іноді росіяни починали війни, коли вони були слабшими за суперників.

Раніше глава держави Володимир Зеленський розповів, що він очікує від саміту НАТО у Вашингтоні щодо України.

Exit mobile version