Підготовка до опалювального сезону в Україні: Кабмін виступив із важливою заявою

Початок опалювального сезону в Україні за традицією заплановано після 15 жовтня, беручи до уваги погодні умови.

Опалювальний сезон в Україні

Яка зима очікує українців? Фото - obozrevatel.com

Як передає «НБН», про це на брифінгу у Вінниці заявив голова Міністерства розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Високопосадовець зазначив, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться в середині жовтня. До того ж Кабінет Міністр прийняв рішення залишити тарифи на тепло на попередньому рівні. Щодо тарифів на газ для населення, то вони теж не підвищуватимуться: за тисячу кубометрів газу потрібно буде заплатити 7 420 гривень.

«Депутати Верховної Ради ухвалили три закони, завдяки яким фактично стає можливим проходження майбутнього опалювального сезону, а також вони допомагають забезпечити відшкодування різницю у тарифах. Це означає, що всі необхідні фізичні та економічні умови для проходження створено», – розповів Чернишев.

Також він додав, що уряд не має наміру вносити зміни до температурних норм. Загалом мінімальний показник температури в приміщеннях повинен становити 18 градусів. «Менше не може бути, але більше – так», – пояснив представник Кабміну.

Слід нагадати, що донеччан попередили про необхідність евакуюватися в обов’язковому порядку, оскільки немає можливості для забезпечення опалювального сезону на підконтрольній частині цього регіону.

Exit mobile version