В Україні очікується дефіцит продуктів: економіст розповів, чого не вистачатиме в магазинах взимку

Економіст Олександр Кущ попередив українців про майбутній дефіцит продуктів. За його словами, взимку буде складний період через зростання цін.

Дефіцит продуктів в Україні

Дефіцит продуктів в Україні. Фото – freepik.com

В ефірі національного марафону експерт повідомив, що в Україні скоротиться тепличне виробництво через дефіцит газу. З цієї причини торгові точки взимку зменшать кількість пропозицій на літні овочі та фрукти, інформує «НБН».

За словами Куща, у спекотну пору року українці мають сезонні фрукти та овочі за відносно дешевою ціною. Однак із приходом холодів все зміниться, вартість таких продуктів суттєво зросте. овочі та фрукти подорожчають, а отже, перестануть бути доступними широким верствам населення.

Взимку Україні доведеться перейти на тепличне виробництво, проте цей процес ускладнить нестача «блакитного палива». Як зазначає економіст, через дефіцит газу не зможуть працювати теплиці.

Раніше економіст Олег Нив’євський заявив, що жителі України до кінця року стануть біднішими. За його прогнозом, через подорожчання енергоносіїв і зерна зросте ціна на продовольство, водночас доходи населення знижуватимуться.

Exit mobile version