Москва повністю припинила постачання газу до Європи: у «Газпромі» озвучили причину

Газовий монополіст країни-агресора Російської Федерації "Газпром" учора ввечері, другого вересня, оголосив про повне призупинення прокачування "блакитного палива" до Європи через трубопровід "Північний потік". Крім того, у російській компанії також зазначили причину, чому це сталося.

Північний потік

РФ припинила поставки газу до Європи. Фото - liga.net

Як інформує «НБН» із посиланням на повідомлення «Газпрому» в Telegram, у Росії заявили, що на такі заходи компанія пішла нібито через те, що було виявлено несправність у єдиній компресорній станції «Портова», яка продовжує працювати.

Крім того, в «Газпромі» додали, що під час виконання робіт з регламенту на агрегаті перекачування газу Trent 60 компресорної станції «Портова» було виявлено витік олії з домішкою герметика. Вона була на роз’ємах клемних з’єднань кабельних ліній датчиків швидкості ротора низького та проміжного.

Крім того, олію нібито виявили в районі кабельної лінії у зовнішній клемній шафі системи автоматичного керування агрегату.

За даними «Газпрому», олія нібито була виявлена ​​в районі кабельної лінії у зовнішній шафі клемен системи автоматичного управління агрегату. Російський газовий монополіст стверджує, що акти виявлення витоків олії підписали представники компанії Siemens, які здійснюють допомогу в плані технічного обслуговування.

У російській компанії додали:

«До усунення зауважень щодо роботи обладнання транспорт газу до газопроводу «СП-2» повністю зупинено».

Нагадаємо, країни G7 домовились вплинути на ціну російської нафти.

Exit mobile version