Українські пенсіонери можуть отримати пенсію за півроку: названо умови

В Україні пенсію виплачують не пізніше 25 числа щомісяця лише у грошовій формі згідно з місцем проживання в межах України, зазначеного у заяві пенсіонера. Але в деяких випадках пенсії можуть бути сплачені за пів року.

Пенсія в Україні

В Україні перерахують пенсії. Фото - focus.ua

Як передає «НБН», про це йдеться у тексті роз’яснення, наданого прес-службою Пенсійного фонду України (ПФУ).

Зазначається, що якщо пенсіонер вирішив виїхати за кордон на постійне місце проживання, призначена йому в Україні може бути виплачена за шестимісячний термін до від’їзду згідно з заявою з наступного місяця після того, як пенсіонера знімуть з обліку за місцем його постійного проживання.

Водночас зазначається, що якщо пенсіонер перебуває за кордоном, йому належить пенсія у разі підписання відповідних міжнародних договорів України.

Раніше у Міністерстві соціальної політики заявили, що зараз на тимчасово окупованих територіях перебувають приблизно три мільйони пенсіонерів. Виплати Пенсійного фонду України зупиняються за умови відсутності контакту з отримувачем протягом шести місяців. Водночас якщо нарахування пенсії призупинили, а через деякий час людина з’явилася і написала заяву, вона отримає донарахування пенсії за весь період.

Exit mobile version