Литвин зазначає, що поточні ціни на курячі яйця можна вважати масимальними, крім того, можливе їх часткове зниження, що зумовлено двома факторами, інформує «НБН» із посиланням на «РБК-Україна».
За словами аналітика УКАБ, продукт може подешевшати, якщо українці почнуть його менше вживати, знижуючи попит або на виробництві відновиться технологічний ланцюжок вирощування птиці. У такому випадку очікується зниження поточних цін на яйця на 10%.
Експерт пояснила, що у зв’язку з війною деякі підприємства свідомо або були вимушені зробити часткову зупинку інкубаційних процесів вирощування молодої птиці. В результаті тимчасово скоротилася кількість курей-несучок та знизилися обсяги виробництва.
Раніше економіст прогнозував дефіцит продуктів узимку. Експерт розповів, чого не вистачатиме в українських магазинах.