Частина українських переселенців втратять виплати: у Мінсоцполітики розповіли, кого торкнуться нововведення

В Украине начали проверять внутренне перемещенных лиц, после которых люди могут остаться без выплат.

Соціальні виплати

Соціальні виплати для ВПО. Фото - finance.ua

Як повідомляє “НБН” з посиланням на “Cуспільне“, про це заявила голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

За словами високопоставленої чиновниці, якщо людина повернулася додому на своє колишнє місце проживання, вона втрачає статус переселенця і, таким чином, йому вже не належить виплата для внутрішньо переміщених осіб.

Водночас Жолнович додала, що чимало українців, повернувшись додому, не поспішають зніматися з реєстрації, при тому, що для таких громадян у Кабміну є інші програми для надання матеріальної підтримки.

“Для громадян, які повернулися та отримали статус внутрішньо переміщених і не мають роботи, ми представили різні програми, у тому числі для малозабезпечених та багатодітних, це та сама субсидія. Таким чином ми маємо намір надавати таким людям допомогу та вирішувати конкретну його проблему, з якою він стикається за місцем постійного проживання”, – розповіла міністр.

Глава відомства додала, що громадяни, зареєстровані як ВПО, отримають повідомлення із закликом прибути в управління соціального захисту та підтвердити факт свого перебування. Якщо протягом десяти днів явки не буде, це призведе до автоматичного припинення виплат.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про перерахунок пенсій в Україні.

Exit mobile version