Вашингтон сьогодні запровадить нові санкції проти РФ та КНР: ЗМІ озвучили подробиці

Вже сьогодні, дев'ятого грудня, влада Сполучених Штатів Америки має намір активувати чергові обмежувальні заходи щодо країни-агресора Російської Федерації, а також Китайської народної республіки.

Санкції США

Штати введуть санкцї проти РФ та Китаю.

Як інформує “НБН“, деякі подробиці про це озвучило інформаційне агентство Reutrs.

Так, зазначається, що Вашингтон запровадить новий пакет санкцій щодо Російської Федерації та Китайської народної республіки. Ці обмежувальні заходи будуть спрямовані у відповідь на використання країною-агресором у війні проти українського народу іранських бепілотників. Щодо Китаю, санкції будуть введені через незаконний вилов риби Пекіном у тихоокеанській акваторії.

У повідомленні наголошується:

«За всіма очікуваннями, економічні обмеження стосуватимуться цілої низки російських підприємств, що належать до оборонної промисловості, залучених до передачі іранських БПЛА на територію Росії».

Посилаючись на двох неназваних американських чиновників, обмежувальні заходи США будуть запроваджені на підставі Глобального акту Магнітського. Саме це надає Штатам повноваження вводити санкції щодо іноземних чиновників на території всього світу, якщо останні порушують людські права. Вашингтон може заморожувати рахунки, активи таких людей та забороняти їм виїзд на територію Сполучених Штатів Америки.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

“Економічні обмеження вплинуть також і на здатність чиновників РФ, а також російських підприємців подорожувати за кордон”.

Якщо говорити про Китай, то в Штатах мають намір запровадити економічні обмеження щодо практично 170 організацій, які були залучені до незаконного лову риби в Тихому океані.

Раніше, як ми вже писали, до нових санкцій проти Російської Федерації закликав світ Андрій Єрмак.

Exit mobile version