У ISW підрахували, скільки Путін витрачає на війну: аналітики прогнозують РФ великі проблеми з грошима

Фахівці американського Інституту вивчення війни стверджують, що економіка Російської Федерації наближається до падіння у прірву, оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін витрачає колосальні фінансові ресурси на війну проти України.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – rossaprimavera.ru

Експерти ISW у своєму звіті зазначають, що країні-агресорові вдається обходити деякі санкції, проте це не рятує її економіку від краху, інформує «НБН».

Путіну довелося згорнути свої військові кампанії в інших куточках світу після того, як він розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Відомо, що диктатор розпорядився виділити у наступному році понад 9 трильйонів рублів (приблизно 143 мільярди доларів) на оборону, безпеку та правоохоронні органи РФ.

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни зазначають, що ця сума становить близько 8% ВВП держави-терориста у 2021 році. Витрати РФ на оборону в 2023 році суттєво зросли і становитимуть понад 30% держбюджету.

Через брак коштів Путіну доводиться згортати інші внутрішні та міжнародні військові кампанії, зокрема, Москва розпочала виведення військ із районів Сирії чи Нагірного Карабаху, щоб продовжувати «спецоперацію» в Україні.

В ISW додають, що диктатор все ж таки не має наміру відмовлятися від своїх військових амбіцій в інших країнах, що зажене Російську Федерацію в ще більші фінансові проблеми.

Раніше економічний експерт розповів, що скуповує РФ по всьому світу в обхід санкцій.

Exit mobile version