«Укренерго» оголосило про НС в енергосистемі через ракетний удар РФ: що це означає

Війська країни-агресора Російської Федерації сьогодні, 16 грудня, завдали чергового масованого удару по території Української держави. Це призвело до того, що в енергосистемі нашої країни було оголошено надзвичайну ситуацію.

Електростанція

"Укренерго" об'явила НС через ракетний обстріл росіян. Фото - dw.com

Як інформує «НБН», про це йдеться у повідомленні «Укренерго» у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, у своєму повідомленні “Укренерго” оголосила про запровадження режиму надзвичайної ситуації. Хоча, за їхніми даними, він стосується лише учасників ринку електроенергії відповідно до «Правил ринку електроенергії». Тобто він відноситься виключно до ринкових операцій.

Але, незважаючи на це, відомо, що через масований ракетний обстріл окупантами електроенергетичної інфраструктури нашої країни, сталася втрата понад п’ятдесят відсотків споживання об’єднаної енергетичної системи. Саме внаслідок такого перебігу подій «Укренерго» оголосило про надзвичайну ситуацію з 09:00, 16 грудня.

У свою чергу, глава Міністерства енергетики України Герман Галущенко пояснив, що ракети пошкодили дев’ять об’єктів енергетичної генерації, а також мережі, що відповідають за розподіл електрики. Внаслідок вищезазначених пошкоджень технічно неможливо забезпечити електрикою більше половини споживачів держави.

Нагадаємо, раніше сьогодні ми вже писали про масштабний ракетний удар Російської Федерації територією України.

Exit mobile version