У Міненерго розповіли, чи вдалося РФ влаштувати блекаут напередодні Нового року

Відмінна робота ППО, а також завчасні технічні заходи дозволили сьогодні, 31 грудня, не допустити значних ушкоджень української енергосистеми.

Система ППО NASAMS

РФ не вдалось довести Україну до блекауту. Фото - building-tech.org

Як передає “НБН“, про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, зараз енергетики у режимі нон-стоп проводять роботу над відновленням енергопостачання.

Також високопосадовець додав, що цьогорічні різдвяні та новорічні свята стануть найскладнішими за всю історію незалежної України.

“Мета ворога – зламати нас у будь-який спосіб. Але, незважаючи на всі наміри агресора, енергетики нашої країни будуть робити все можливе та неможливе, щоб українці у новорічну ніч були зі світлом”, – наголосив Галущенко.

Як відомо, напередодні Нового року Росія організувала ще одну масовану ракетну атаку по Україні. Однак у всіх містах нашої країни оперативно спрацювали сили протиповітряної оборони. Таким чином, Збройним силам України вдалося перехопити 12 із понад двох десятків крилатих ракет, про що повідомив головнокомандувач армії нашої країни Валерій Залужний.

Запуск ракет окупанти здійснювали, використовуючи стратегічні бомбардувальники Ту-95 із акваторії Каспійського моря, а також ракетні комплекси наземного базування. Водночас частину російських ракет пошкодили житлові будинки та об’єкти інфраструктури у Києві та Миколаєві. Наразі є інформація про десятки постраждалих.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про ракетний удар РФ по Києву.

Exit mobile version