Шмигаль висловився про ситуацію з електропостачанням та опаленням в Україні

Глава уряду України Денис Шмигаль розповів про ситуацію зі світлом і теплом у країні після проходження половини зими. Прем'єр-міністр пояснив, чому розслаблятися ще зарано.

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото – vesti.ua

На засіданні Кабміну Шмигаль констатував, що спроби Росії занурити нашу країну в темряву провалилися, але розслаблятися ще не можна, повідомляє «НБН» із посиланням на Telegram-канал глави уряду.

За словами прем’єр-міністра, минулого тижня Україна пройшла «екватор» найскладнішої в її історії зими, проте ще не час розслаблятися.

Шмигаль запевнив, що в країні достатньо ресурсів для продовження та завершення опалювального сезону в нормальному режимі, зокрема, 11 мільярдів кубів газу та майже 1,2 мільйона тонн вугілля.

Глава уряду зазначив, що ситуація в енергетичній системі країни залишається складною, але контрольованою. Він нагадав, що через останню масовану атаку Росії Україна втратила частину генерації електроенергії.

Ускладнює ситуацію також розташування значної частини генеруючих потужностей на тимчасово захоплених РФ територіях, зокрема, Запорізької АЕС. Тому для кожної області встановлюють ліміти споживання електрики і при необхідності застосовують аварійні відключення світла.

Раніше в Міненергетики заявили про плани України побудувати два нові атомні блоки.

Exit mobile version