Китай побічно підтримує економіку країни-агресора: за останні три роки експорт нафти з РФ досяг рекордних показників

Загальний обсяг експорту нафти та мазуту з Росії до КНР у січні поточного року склав майже 2 млн барелів/щодня.

Нафтовидобуток у Росії.

Фото - gettyimages.com

Про значні поставки не тільки сировини для нафтоперероблювання з РФ до Китаю, що перевищили раніше зафіксовані позначки(на квітень 2020-го року), пише «НБН», посилаючись на матеріал видання «Bloomberg».

Зокрема російською нафтою з високою активністю закуповуються як приватні, так і державні НПЗ Китаю. Експорт сирої нафти та конденсату з РФ підскочив до 1,52 млн барелів/щодня, ввезення нафти та мазуту до КНР зрівнялося з 1,66 млн барелів/щодня.

Таким чином, з грудня 2022 року Китай фактично став домінувати в закупівлі сорту нафти «ESPO», який можна без затримок доставити з Далекого Сходу Російської Федерації. Інформація щодо стеження за вантажними суднами показує, що із західних портів РФ, Приморська та Новоросійська, де «заливають» сорти «Urals» та інші різновиди цієї сировини, до Китаю може надходити ще більше нафти.

Передбачається, що Китай купує нафту на тлі стабілізації своєї економічної сфери після наслідків пандемії коронавірусної інфекції, але цілком можливо через дешевизну російських ресурсів і відсутність у країни-агресора доступу до звичного ринку.

Раніше ми писали, що нову допомогу США для України направлять на відновлення критичної інфраструктури.

Exit mobile version