Forbes озвучив суму, яку Росія витратила на війну проти України

У матеріалі журналу Forbes була озвучена карколомна сума, яку країна-агресор Росія витратила на війну проти Української держави за вісімнадцять місяців бойових дій.

Війна

Фото - ukrinform.ru

Як інформує “НБН“, видання Forbes пише, що йдеться про близько 167,3 мільярда доларів за 18 місяців повномасштабного вторгнення.

Так, згідно з оприлюдненою інформацією, Москва витрачає щодня на бойові дії проти України близько трьох сотень мільйонів доларів. При цьому бюджет Росії витратив за період з січня по червень цього року більше, ніж планувалося витратити за весь 2023 рік.

Незважаючи на всі ці перевитрати, Російська Федерація подвоює військовий бюджет, а утримання солдата російської армії водночас стає дедалі меншим.

Так, журнал Forbes, посилаючись на дані Генерального штабу Збройних сил України, підрахував, що за вісімнадцять місяців війни Росія витратила на війну, зокрема і втрачену військову техніку, близько 167,3 мільярда доларів США. Причому ця оцінка не охоплює фінансові втрати на оборону, не пов’язану з війною, а також економічні втрати держави-окупанта.

Зазначається, що серед найбільших витрат – це забезпечення військових дій, на що було витрачено 51,3 млрд доларів, заробітні плати військовослужбовцям – $35,1 мільярда. На компенсацію сім’ям загиблих і поранених пішло 25,6 мільярда доларів і $21 мільярд відповідно. А вартість знищеної на фронті військової техніки РФ оцінюють у 34 мільярди доларів США.

Нагадаємо, за військові дії проти України у відношенні Росії діє безліч міжнародних санкцій.

Exit mobile version