Про те, що після сезонного падіння цін, у великих мережевих магазинах нашої країни почали різко дорожчати сало, свинина, курятина і яйця, пише «НБН», посилаючись на ціновий моніторинг «Мінфіну».
Наприклад, солоний різновид сала, минулого місяця можна було придбати, в середньому, за 251,77 гривні/кілограм, але зараз вартість цього продукту зросла до 278,8 гривні/кілограм (рекордсменом є «Новус», де його пропонують по 319 гривень/кілограм). Домашнє сало зросло в ціні менш суттєво — з 252,82 гривні/кілограм до 254 гривні/кілограм.
Також, фактично всі види свинини змінилися у вартості в більший бік: грудинка — з 175,5 гривні/кілограм до 179,67 гривні/кілограм; лопаткова частина — з 191,97 гривні/кілограм до 194,29 гривні/кілограм; ошийок — з 256,43 гривні/кілограм до 257,38 гривні/кілограм; підчеревок — з 180,49 гривні/кілограм до 181,24 гривні/кілограм.
Тушки курей, які в серпні продавалися по 77,18 гривні/кілограм, зараз доступні за усередненою ціною в 79,9 гривні/кілограм: у «Варусі» — 89,9 гривні/кілограм, а в «Новусі» — по 69,99 гривні/кілограм.
Яйця від «Квочки» реалізують у супермаркетах за вищою ціною в 48,5 гривні/десяток (у серпні — 45,82 гривні/десяток), а від «Ясенсвіту» теж подорожчали — з 46,34 гривні/десяток до 50,37 гривні/десяток.
Раніше ми писали про те, як в Україні змінилися ціни на сметану, молоко і домашній сир.