В Україні помітно зросла вартість сала, м’яса і яєць: які ціни встановили супермаркети наприкінці вересня

Темпи загальнорічної інфляції в нашій країні несподівано "просіли" до 8,6 відсотка, і різноманітні товари, не за виключенням продуктів, начебто мали б тільки дешевшати, але насправді все виглядає дещо інакше.

Продукти.

Фото - freepik.com

Про те, що після сезонного падіння цін, у великих мережевих магазинах нашої країни почали різко дорожчати сало, свинина, курятина і яйця, пише «НБН», посилаючись на ціновий моніторинг «Мінфіну».

Наприклад, солоний різновид сала, минулого місяця можна було придбати, в середньому, за 251,77 гривні/кілограм, але зараз вартість цього продукту зросла до 278,8 гривні/кілограм (рекордсменом є «Новус», де його пропонують по 319 гривень/кілограм). Домашнє сало зросло в ціні менш суттєво — з 252,82 гривні/кілограм до 254 гривні/кілограм.

Також, фактично всі види свинини змінилися у вартості в більший бік: грудинка — з 175,5 гривні/кілограм до 179,67 гривні/кілограм; лопаткова частина — з 191,97 гривні/кілограм до 194,29 гривні/кілограм; ошийок — з 256,43 гривні/кілограм до 257,38 гривні/кілограм; підчеревок — з 180,49 гривні/кілограм до 181,24 гривні/кілограм.

Тушки курей, які в серпні продавалися по 77,18 гривні/кілограм, зараз доступні за усередненою ціною в 79,9 гривні/кілограм: у «Варусі» — 89,9 гривні/кілограм, а в «Новусі» — по 69,99 гривні/кілограм.

Яйця від «Квочки» реалізують у супермаркетах за вищою ціною в 48,5 гривні/десяток (у серпні — 45,82 гривні/десяток), а від «Ясенсвіту» теж подорожчали — з 46,34 гривні/десяток до 50,37 гривні/десяток.

Раніше ми писали про те, як в Україні змінилися ціни на сметану, молоко і домашній сир.

Exit mobile version