У супермаркетах України оновили цінники на курятину та свинину: що стало дешевше, а що — дорожче

Останнім часом в Україні спостерігається передбачувана динаміка зростання вартості товарів і послуг, але іноді все ж таки деяка продукція може і дешевшати, що, найімовірніше, пов’язано із сезонним фактором.

М'ясо.

Фото - freepik.com

Про те, що на прилавках великих мережевих магазинів у нашій країні почали падати ціни на певні різновиди свинини та курятини, пише «НБН», посилаючись на відповідний моніторинг тематичного порталу «Мінфін».

Наприклад, якщо провести порівняння з вереснем, куряче стегно подешевшало з 107,84 гривні/кілограм до 105,95 гривні/кілограм. Утім, інші види курятини, навпаки, стали дорожчими: куряча гомілка додала у вартості з 78,52 гривні/кілограм до 79,95 гривні/кілограм, а філе — «стрибнуло» з 149,56 гривні/кілограм до 154,27 гривні/кілограм.

Подорожчала і свиняча грудинка, хоч і мінімально — 178,85 гривні/кілограм, проте ошийок додав у вартості з 254,22 гривні/кілограм до 255,76 гривні/кілограм, а шашликовий набір — з 214,16 гривні/кілограм до 221,62 гривні/кілограм. З хорошого — подешевшала не тільки свиняча лопатка (з 191,32 гривні/кілограм до 185,44 гривні/кілограм), а й реберця — до 182,95 гривні/кілограм.

Раніше ми писали про те, як в Україні змінилися ціни на коропа, оселедець і скумбрію.

Exit mobile version