У Мінфіні озвучили, яку фінансову допомогу надала Україні Великобританія з лютого 2022-го

З початку російського повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну Великобританія перерахувала понад 1,6 млрд. доларів прямої бюджетної підтримки. Ці кошти були спрямовані на фінансування першочергових соціальних видатків.

Британія

Фото - ria.ru

Як пише “НБН“, про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

У тому числі відомо, що вчора міністр фінансів України Сергій Марченко провів зустріч із новим Надзвичайним та Повноважним Послом Великобританії в Україні Мартіном Гаррісом.

“Висловлюю подяку уряду Великобританії за фінансову допомогу та військову підтримку у вирішальний для України час. З початку російського повномасштабного вторгнення в Україну Великобританія надала понад 1,6 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки, яку направили на фінансування основних соціальних видатків”, – наголосив Марченко.

Також міністр фінансів відзначив лідерство Великобританії у постачанні Україні сучасного та вкрай необхідного озброєння для ефективної боротьби з агресором.

Основними темами обговорення стали нинішня ситуація в українській економіці, державний бюджет на 2024 рік та перспектива подальшої співпраці з урядом Великобританії для прискорення реконструкції та залучення інвестицій.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про новину від Мінфіна, якими будуть пенсії в Україні в 2024 році.

Exit mobile version