Що відбувається з цінами на бензин, дизпаливо та автогаз в Україні

Протягом останнього місяця в Україні значно знизилися ціни на бензин та дизельне паливо, чого не скажеш про автогаз, який подорожчав на тридцять відсотків.

Бензин в Україні

Фото - liga.net

Як інформує «НБН» із посиланням на «РБК-Україна», згідно з інформацією моніторингу, середні роздрібні ціни станом на 30 листопада на бензин А-95 становлять 54,36 гривні за літр, на дизельне паливо – 54,30 гривні за один літр . Щодо автогазу, то зараз його середня роздрібна вартість становить 36,66 гривні за літр.

Таким чином, можна зробити висновок, що бензин за місяць подешевшав на 1 гривню та 20 копійок за один літр, а дизельне паливо – на 1 гривню та 39 копійок. Автогаз додав у ціні за місяць на 8 гривень 60 копійок.

Чому змінилася ціна?

Головним чинником, який впливатиме на ціну автомобільного палива у нашій країні найближчим часом, є світові ціни на «чорне золото». Станом на сьогодні нафта коштує близько 83 американських доларів.

А ціна на скраплений газ в Українській державі зросла протягом останнього місяця через сезонне зростання попиту в Польщі та нові митні правила.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, на яких АЗС України найнижчі ціни на бензин.

Exit mobile version