У Міненергетики назвали причини можливих масових відключень електрики в Україні

В енергетичному відомстві нашої країни поінформували про готовність до зимового періоду, і уточнили, що графіки «віялових відключень» складають щороку, але можуть застосовувати лише в разі виникнення критичних ситуацій, як це фіксували раніше. Однак, є додаткові фактори, які можуть спровокувати масштабний «блекаут».

Відключення світла.

Фото - 24tv.ua

Про те, що масові «блекаути» вірогідні тільки внаслідок масованих ракетних ударів з боку держави-терориста, але наразі електрику споживачам все ж таки відключають через несприятливі метеоумови, пише «НБН», посилаючись на заяву очільника Міністерства енергетики України Германа Галущенка, яка прозвучала в ефірі телемарафону на YouTube-каналі «ТСН».

За словами Галущенка, зараз в Україні не тільки істотно похолодало, а й стихія пронеслася в Київській, Миколаївській, Одеській областях, перемістившись у західні регіони: енергетики обмежують постачання електрики через розриви ліній передач, намагаючись у міру можливості проводити належні ремонтні роботи.

Галущенко акцентував:

Ми готові до проходження цієї зими, і якщо не буде масованих ударів, які стануть мати драматичний вплив на енергосистему, або стихійних лих, то відключень не очікується.

Раніше ми писали про те, що у Федерації роботодавців України розповіли, у чому небезпека підняття тарифів на електрику.

Exit mobile version