Радник Зеленського розповів, де Україна братиме гроші у разі відсутності західної допомоги

Радник глави держави Олег Устенко розповів, де українське керівництво братиме гроші, якщо західні партнери припинять підтримувати нашу країну. Представник ОПУ запевнив, що Київ має «план Б».

Офіс президента України

Фото – facebook.com/president.gov.ua

В ефірі національного телемарафону радник Зеленського розповів, що влада має запасний план на випадок, якщо західні союзники не будуть фінансово підтримувати Україну, інформує «НБН».

Представник Офісу президента зазначив, що Київ потребує фінансової підтримки, оскільки наступного року дефіцит державного бюджету становитиме близько 40 мільярдів доларів.

За словами Устенка, «план Б» керівництва країни є багаторівневим і Київ розпочне його реалізацію, якщо у перші дні нового року не надійдуть гроші від союзників. Зокрема, на першому рівні буде звернення до внутрішнього ринку за запозиченням капіталів.

Радник глави держави додав, що в той же час влада може отримати 10 мільйонів доларів першим траншем від заморожених активів РФ. Ці кошти Київ зможе спрямувати на фінансування дефіциту у держбюджеті.

Нагадаємо, Україна одержала новий пакет допомоги від Світового банку. Глава уряду Денис Шмигаль повідомив, на що буде витрачено ці гроші.

Exit mobile version