Глава НБУ розповів про фінансові джерела для потреб України під час війни

Глава Національного банку України Андрій Пишний назвав три джерела, з яких Київ бере і може отримувати фінансування для потреб країни під час війни з РФ.

Андрій Пишний

Фото – facebook.com/pyshnyy

Глава Нацбанку на своїй Facebook-сторінці розповів про три джерела фінансування потреб нашої країни під час війни з Росією. Перший – грошова допомога Києву від міжнародних партнерів. Зокрема, у березні-квітні Україна отримала 6 мільярдів євро від Євросоюзу за програмою Ukraine Facility, пише «НБН».

За словами чиновника, ці два транші від європейських держав були необхідною та своєчасною допомогою для збереження української макрофінансової стабільності.

Друге джерело фінансування – посилення внутрішніх здібностей, зокрема створення умов заходу приватного капіталу в країну. Пишний зазначив, що Нацбанк завершує роботу над Стратегією розвитку кредитування, завдяки якій потужність банківської системи максимально використовуватиметься для підтримки економіки.

Глава НБУ додав, що третім джерелом фінансування відновлення України та допомоги країні може стати використання заморожених російських активів.

Раніше Міністерство фінансів оновило прогноз щодо економічних втрат України внаслідок ударів окупантів по енергетичній системі країни.

Exit mobile version