Глава Держенергонагляду відповів, чи можливе нове зростання тарифів на світло найближчим часом

Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян відповів, чи можливе нове підвищення тарифів на світло для населення найближчим часом.

Тарифи на світло

Фото – pexels.com

В ефірі національного телемарафону Слободян повідомив, що нового зростання тарифів на світло в Україні найближчим часом не очікується. У разі виникнення нових пошкоджень об’єктів енергетичної інфраструктури керівництво країни залучатиме інші джерела фінансування, в основному – міжнародну допомогу, інформує «НБН».

Як нагадав глава Держенергонагляду, гроші від підвищення тарифу на світло буде витрачено на відновлення об’єктів генерації в Україні. Однак поки що ці кошти не надійшли, оскільки споживачі отримають платіжки з новими тарифами на початку наступного місяця.

За його словами, новий тариф на електроенергію для побутових споживачів 4,32 гривні за кіловат зафіксовано до 30 квітня 2025 року і переглядати його не планують. Слободян додав, що не було можливості уникнути відповідного кроку з огляду на масштаби руйнувань інфраструктури.

Раніше зростання тарифу на світло пояснили у Міністерстві енергетики України.

Exit mobile version