Як інформує «НБН» з посиланням на аналітичний матеріал профільного порталу EastFruit, виробники переглянули цінник майже на всі овочі та зелень, які пропонуються оптовикам, тобто й мережам українських супермаркетів, і зовсім не в менший бік.
Зокрема, якщо провести порівняння з минулим тижнем, то ціни встановилися в нижчезазначеному порядку:
- за 1 кілограм кабачків «попросять» від 20 до 25 гривень (замість 8-10 гривень);
- за 1 кілограм помідорів — від 20 до 40 гривень (замість 10-25 гривень);
- за 1 кілограм картоплі — від 12 до 18 гривень (замість 10-16 гривень);
- за 1 кілограм моркви — від 12 до 16 гривень (замість 10-14 гривень);
- за 1 кілограм перцю сорту «Білозірка» — від 30 до 35 гривень (замість 20-25 гривень);
- за 1 кілограм огірків — від 30 до 45 гривень (замість 35-55 гривень);
- за 1 кілограм червоного/зеленого солодкого перцю — від 25 до 50 гривень (замість 45-50 гривень);
- за 1 кілограм ріпчастої цибулі — від 10 до 15 гривень (замість 12-15 гривень);
- за 1 кілограм капусти — від 15 до 20 гривень (замість 20-25 гривень);
- за 1 кілограм кропу — від 100 до 200 гривень (замість 150-200 гривень);
- за 1 кілограм петрушки — від 100 до 200 гривень (замість 150-200 гривень).
Загалом, графік коливання цін має такий вигляд:
Раніше ми писали про те, що на думку Держстату, інфляція на споживчому ринку України «завмерла» на 0 відсотків.