Шмигаль висловився щодо відключень світла взимку та відповів, як Україна захищатиме енергооб’єкти

Глава уряду Денис Шмигаль висловився щодо відключень електрики взимку, пояснивши, чому не варто говорити про години без світла. Також прем'єр-міністр відповів, як Україна захищатиме енергетичні об'єкти.

Денис Шмигаль

Фото – weukraine.tv

У вівторок, 10 вересня, під час пресконференції глава Кабміну висловився про майбутній опалювальний сезон у країні та відновлення української енергетики після обстрілів з боку РФ, інформує «НБН».

За його словами, одним із великих викликів уряду цьогоріч є енергетична стійкість країни у період холодів. Шмигаль зазначив, що Україна успішно пройшла фактично три опалювальні сезони, проте ця зима, можливо, стане найважчою.

Прем’єр зазначив, що енергетики цілодобово працюють над відновленням об’єктів, що постраждали від ударів окупантів. Водночас Київ із усього світу завозить обладнання, децентралізує енергетику, підвищує автономність критичної інфраструктури та збільшує видобуток газу. Глава уряду повідомив, що цю зиму країна проходитиме на «блакитному паливі» власного видобутку.

Шмигаль вважає, що зараз недоцільно говорити про години без електрики в період холодів, оскільки росіяни мають свої терористичні плани щодо нашої енергетики.

Водночас, як повідомив прем’єр-міністр, сьогодні більшість об’єктів «Укренерго» на 85% «прикриті» першим і другим рівнем захисту. На це держава виділила 19 мільярдів гривень, а компанія профінансувала 13 мільярдів гривень із коштів, які партнери надали як кредити.

Нагадаємо, експерт розповів, коли українцям чекати відміни графіків відключення електрики.

Exit mobile version