Україна отримає чергову допомогу: США готують пакет на понад $1,1 млрд

Офіційні особи Сполучених Штатів Америки анонсували підготовку чергового пакету військової допомоги Українській державі. Варто зазначити, що сума цього пакету сягатиме 1,1 мільярда доларів США.

HIMARS

США нададуть допомогу Україні. Фото - dialog.ua

Як повідомляє «НБН» з посиланням на Reuters, таке рішення в США було ухвалено на основі проведених Росією на окупованих територіях України псевдореферендумів.

У матеріалі видання йдеться, що вже найближчим часом у США оголосять про черговий пакет військової допомоги.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

«За всіма очікуваннями, для цього використовують кошти з Ініціативи сприяння безпеці України, виділені Конгресом, щоб надати можливість адміністрації Білого дому купувати зброю у промисловців, а не передавати її Києву із запасів американської армії».

Відомо, що черговий пакет військової допомоги Україні міститиме реактивні системи «Хаймарс», відповідні їм боєприпаси. Крім того, Україні передадуть різні типи систем протидії БПЛА, а також системи РЕБ. До пакету військової підтримки ЗСУ також входять запасні частини, технічна підтримка та навчання.

Крім того, відомо, що США вже готують новий санкційний пакет проти Росії, якщо Кремль заявить про анексію захоплених українських територій.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, коли Україна зможе отримати системи NASAMS.

Exit mobile version