Салліван пояснив, чому Україну не запросять до НАТО найближчим часом

Одним із ключових пунктів «плану перемоги», представленого президентом Володимиром Зеленським у Брюсселі, є негайний вступ України до Північноатлантичного Альянсу.

Джейк Салліван.

Фото - censor.net

Як повідомляє «НБН» з посиланням на матеріал «Голосу Америки», на думку радника Білого дому з нацбезпеки Джейка Саллівана, місце і майбутнє України – в НАТО, проте є низка нюансів.

Виходячи зі слів Саллівана, Києву необхідно «ще попрацювати», щоб увійти до Північноатлантичного Альянсу, насамперед над реформами та «умовами безпеки». Радник Байдена вважає, що слід врегулювати питання, що стосуються того, «як побудувати міст від того, де ми зараз перебуваємо, до можливого членства України в НАТО».

Салліван нагадав, що за підсумками вашингтонського саміту НАТО, також потрібно «інституціоналізувати» апарат підтримки безпеки України. При цьому, американський лідер Джозеф Байден не припиняє намагатися трансформувати підхід до надання військової допомоги Україні з боку США таким, який буде розрахований на довгострокову перспективу.

Раніше наш інформаційний портал писав про те, що Орбан розкритикував «план перемоги» Зеленського, закликавши до переговорів з Росією.

Exit mobile version