Нападати на інші мови – негідно – Комаровський висловився на тему українізації

Відомий педіатр Євгеній Комаровський висловив свою думку щодо українізації та мовних скандалів. Зірковий лікар переконаний, що українці правильно роблять, коли захищають рідну мову, проте негідно нападати на інші мови.

Лікар Комаровський

Лікар Комаровський. Фото – pravda.com.ua

В інтерв’ю журналістці Олесі Бацман знаменитий лікар заявив, що дарма змушувати громадян переходити на українську мову. На думку Комаровського, він дійшов такого висновку, спираючись на власний досвід, інформує «НБН».

Бацман зазначила, що лікар, який все життя розмовляв російською, віднедавна почав випускати відео українською мовою. Педіатр зазначив, що він поступово переходить на рідну мову не з примусу, а тому, що він пишається своєю батьківщиною та її народом.

Зірковий лікар підкреслив, що людей, які все життя говорили російською, мотивувати перейти на українську може лише кохання, а не примус. Комаровський вважає, що в сучасному світі негідно нападати на інші мови, чиї б вони не були.

Нагадаємо, що раніше педіатр займав іншу позицію у мовному питанні та заявляв, що не переходитиме на українську мову. Комаровський пояснював, чому не хоче зробити вибір на користь мови рідної країни.

Exit mobile version