«Місіс Крим» відмовили у російському громадянстві за виконання українського хіта: як відреагувала «королева краси»

Мешканка окупованого півострова Ольга Валєєва, яка перемогла у конкурсі «Місіс королева краси – Крим весна-2022», захотіла отримати російський паспорт. Проте жінці відмовили у видачі громадянства країни-агресора через виконання українського хіта.

Ольга Валєєва

Ольга Валєєва. Фото – segodnya.ua

Валєєва подала заявку на отримання громадянства Російської Федерації ще в серпні, а вже у жовтні вона потрапила у скандал, виклавши в Instagram відео, де вони з подругою виконали українську пісню «Ой, у лузі червона калина», інформує «НБН» з посиланням на росЗМІ.

Росіяни були обурені тим, що жінки «пропагують нацистську символіку» і «публічно дискредитують російську армію». Валєєву та її подругу притягли до відповідальності, одну було засуджено до 10 днів арешту, іншій довелося сплатити штраф у розмірі 40 000 рублів.

Крім того, «місіс Крим» публічно вибачалася, виправдовуючи виконання українського хіта тим, що вона не знала про заборону пісні. Однак через судимість МВС РФ відмовило «королеві краси» анексованого півострова у видачі російського паспорта.

Валєєва, коментуючи відмову у наданні громадянства країни-агресора, назвала рішення російського МВС «цілковитою маячнею». На її думку, несправедливо позбавляти її можливості отримати паспорт РФ, оскільки вона понад три роки живе на «території Росії» й народила тут дитину.

Нагадаємо, що Валєєва прославилася у Мережі після перемоги у конкурсі «Місіс королева краси – Крим». ЗМІ опублікували фотографії «найкрасивішої» мешканки півострова, які висміяли українці.

Exit mobile version