Це зовсім інша історія – Вакарчук розповів, яких росіян не вважає ворогами

Фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук розповів, яких громадян країни-агресора він не вважає ворогами та висловився про бойкот російської культури.

Святослав Вакарчук

Фото – viva.ua

В інтерв’ю DW музикант заявив, що на війні світ чорно-білий. Люди, які мовчать про геноцид і тероризм в Україні, також підтримують ворога, стають його частиною, тому Вакарчук ставиться до них як до ворогів, інформує «НБН».

«І тут не може бути жодних компромісів щодо того, що хтось поза політикою: мистецтво чи спорт», – зазначив виконавець.

На думку Вакарчука, свідомі люди не ігноруватимуть кровопролиття у нашій країні, заявляючи, що вони тут ні до чого. Тому байдужих росіян треба засуджувати так само, як і затятих прихильників Кремля.

Проте громадян РФ, які виступають проти путінського режиму та бажають українцям перемоги, зокрема діячів культури, фронтмен групи «Океан Ельзи» ворогами не вважає.

«Вони кажуть: «Ми – не російська держава, ми окремо». Це зовсім інша історія: якщо вони відверто бажають перемоги Україні, тоді їх ворогами вважати не потрібно», – підкреслив музикант.

Вакарчук не став відповідати на запитання про виступи на одній сцені з росіянами, які проти війни. На його думку, зараз потрібно просувати наратив про перемогу нашої країни, а не про дружбу двох народів.

Раніше музикант розповів, якою піснею він завжди закінчує виступи для захисників.

Exit mobile version