Саме рішення було миттєвим – Коля Сєрга розповів, що допомогло йому «забути» російську мову

Співак та телеведучий Коля Сєрга, який з початку повномасштабної війни став на захист України, а зараз очолює «Культурний десант», як і багато його співгромадян перейшов на українську мову. Він зізнався, що допомогло йому «забути» російську.

Коля Сєрга

Фото – instagram.com/thekolya

В інтерв’ю YouTube-каналу «Розмова» Сєрга зізнався, що до 24 лютого 2022 він вважав себе «громадянином світу», багато подорожував і не міг визначитися, де хоче жити. Саме після початку повномасштабного вторгнення РФ у музиканта «з’явилася Україна», інформує «НБН».

За словами співака, у нього з’явилися нові цінності та переконання, зокрема він прийняв тверде рішення про мовну трансформацію. Знаменитість наголосив, що перехід на українську мову з погляду роботи над цим дався йому нелегко.

«Саме рішення було миттєвим», – уточнив артист.

Сєрга зазначив, що спочатку він «беквл-мекав», щоб відчути свою неповноцінність у висловленні думок, що спонукало його розширювати словниковий запас українських слів, більше читати та працювати з інтонаціями.

Музикант зазначив, що досі у нього виникає дискомфорт при написанні віршів та пісень, проте це мотивує його примножувати знання та збагачувати свою мову.

Раніше Серга розповів, яка співачка обіцяла виступити перед захисниками на фронті, проте «з’їхала» в останній момент.

Exit mobile version