Скандал навколо 11 млн гривень для Нацвідбору: Jerry Heil висловилася про бюджет шоу та культурну дипломатію України

Багатьох українців обурило, що на виробництво Нацвідбору було витрачено 11 мільйонів гривень. Переможниця конкурсу Jerry Heil, яка разом із репершею alyona alyona представить Україну на «Євробаченні», прокоментувала скандал. Також артистка висловилася про культурну дипломатію нашої країни.

Jerry Heil

Фото – instagram.com/thejerryheil

На сайті державних закупівель Prozorro оприлюднили суму, яку було витрачено на виробництво Нацвідбору – 11 мільйонів гривень. Відповідна новина викликала бурхливе обговорення у суспільстві, деякі українці закликали Jerry Heil та alyona alyona відмовитися від участі у «Євробаченні», інформує «НБН».

У коментарі ЗМІ Jerry Heil заявила, що вважає важливою участь нашої країни у такому масштабному пісенному конкурсі. Співачка вважає, що культурна дипломатія має м’яку силу, яка неодноразово відігравала вирішальну роль у багатьох історичних подіях.

Артистка нагадала, що завдяки перемозі на «Євробаченні-2022» український гурт Kalush Orchestra привернув увагу міжнародної спільноти до війни. Крім того, музиканти продали свій «кришталевий мікрофон» за мільйон доларів, а пізніше соліст Олег Псюк продав свою рожеву панаму. Виручені гроші було спрямовано на допомогу захисникам.

Співачка додала, що 11 мільйонів гривень були витрачені на ціле шоу Нацвідбору, а не особисто на неї та alyona alyona.

Як повідомлялося, українці порадили Jerry Heil та alyona alyona вибрати інші образи для «Євробачення». Реперша пояснила, чому вийшла на сцену Нацвідбору у чорному вбранні.

Exit mobile version