Шольц запевняє, що постачає Україні зброю, якої немає навіть у армії Німеччини: подробиці заяви

Глава уряду ФРН Олаф Шольц спростував заяви ЗМІ про те, що Берлін почав надавати менше військової допомоги українцям. Канцлер запевнив, що Німеччина допомагала Києву з перших днів повномасштабної війни з РФ і продовжить робити це, скільки буде потрібно.

Олаф Шольц

Олаф Шольц. Фото – epa.eu

В інтерв’ю канадському виданню Globe and Mail глава уряду ФРН заявив, що Берлін передає ЗСУ зброю та боєприпаси з перших днів російського масштабного нападу, інформує «НБН».

Шольц зазначив, що Київ отримав усе, що було у Німеччині – гармати, міни, протитанкові та зенітні комплекси. Далі, як стверджує канцлер, Україна почала отримувати складне та дороге озброєння – РСЗВ, контрбатарейні РЛС, самохідні гаубиці. Деяка техніка є абсолютно новою та виготовлена ​​у невеликій кількості, тому не була представлена ​​у Збройних силах ФРН.

Також канцлер ФРН додав, що на даний момент у його країні українські захисники проходять навчання з використання нового та складнішого обладнання. Шольц підкреслив, що його держава підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Водночас, голова комітету Буденстагу з оборони звинуватила канцелярію Шольца в тому, що вона затягує постачання озброєння для ЗСУ, використовуючи різні приводи.

Exit mobile version