Що змусить Росію відмовитись від ідеї захоплення України: військовий аналітик поділився концепцією «чотирьох призм»

Військовий аналітик Петро Черник нагадав, що росіяни століттями намагаються захопити Україну, проте є кілька факторів, які змусять країну-агресора відмовитись від цієї ідеї.

Путін мріє знищити Україну

Путін мріє знищити Україну. Фото – 24tv.ua

Аналітик зазначив, що Росія воює із нашою країною не з 24 лютого і навіть не з 2014 року, це протистояння триває століттями. Черник поділився своєю стратегічною концепцією «чотирьох призм», яка передбачає фактори для завершення цієї війни, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Перша призма – розпад РФ на відокремлені держави. За словами експерта, лише у цьому випадку українці зможуть видихнути з полегшенням. Друга призма тісно пов’язана з першою – ліквідація ядерного озброєння росіян.

Третя призма передбачає утворення умовної «Руської республіки» замість «імперії», що розвалилася. Ця країна буде з мільйоном квадратних кілометрів, чисельністю населення 50-60 мільйонів осіб, однак із втратою дармових сибірських ресурсів, якими Кремль регулярно шантажує весь світ – нафти та газу.

Як стверджує аналітик, для українців найголовнішою є четверта призма – інтеграція до Організації Північноатлантичного договору. Саме цей фактор дозволить значно зменшити загрозу з боку росіян.

Раніше екс-глава МЗС України Володимир Огризко розповів про міф, який так посилено просуває Кремль. За його словами, саме заради життєздатності цього міфу Путін хоче ліквідувати нашу державу.

Exit mobile version