Настав час згадати про своє призначення – Подоляк закликав Червоний Хрест відреагувати на «клітки» для українських полонених

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Червоний Хрест має згадати про своє призначення та відреагувати на військові злочини росіян проти українських військовополонених.

Михайло Подоляк

Михайло Подоляк. Фото – focus.ua

Традиційно представник Офісу Зеленського висловився у своєму Twitter-акаунті, інформує «НБН». Подоляк прокоментував підготовку країни-агресора до проведення «трибуналу» в окупованому Маріуполі над полоненими українськими військовими, зокрема й захисниками «Азовсталі».

Радник голови ОПУ наголосив, що всі українські військовополонені – комбатанти, які на законних підставах захищали свою країну. Саме тому «клітки», які росіяни встановлюють на сцені маріупольської філармонії для публічного «суду» над нашими бійцями, є офіційним військовим злочином країни-агресора.

На переконання політика, Міжнародний Комітет Червоного хреста та його президент Петер Маурер мають згадати про призначення гуманітарної організації та подумати про її репутацію.

Зазначимо, що маріупольський міський голова Вадим Бойченко раніше звернувся до МКЧХ, ООН та світової спільноти, закликавши їх втрутитися в ситуацію та не допустити, щоб повторилося те, що сталося в окупованій Оленівці.

Exit mobile version