Єрмак його вилаяв і поклав слухавку: хто 24 лютого дзвонив з Кремля до Офісу президента із закликом здатися

Американська газета The Washington Post випустила з нагоди 31-Ї річниці проголошення Незалежності України статтю про вторгнення Росії. У матеріалі журналісти розповіли, що у день початку повномасштабної війни до Офісу Зеленського дзвонили з Кремля із закликом здатися.

Андрій Єрмак

Андрій Єрмак. Фото – realtribune.ru

Видання The Washington Post розповіло, що 24 лютого заступник голови Адміністрації президента Росії, соратник кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Козак зателефонував до керівника ОПУ Андрія Єрмака, інформує «НБН».

Представник Москви заявив, що українцям час здаватися, на що глава Офісу Зеленського його вилаяв і поклав слухавку.

Журналісти згадали і про дзвінок із Міністерства оборони Республіки Білорусь 26 лютого. Глава відомства Віктор Хренін зв’язався з українським колегою Олексієм Рєзніковим. Білоруський чиновник тремтячим голосом також повідомив, що вторгнення РФ припиниться, якщо Київ підпише акт про капітуляцію.

Хренін дзвонив Рєзнікову також за кілька днів до масштабної атаки путінських військ на Україну. Подробиці цієї телефонної розмови розкрив Олексій Данилов. Зокрема секретар РНБО розповів, що гарантував голова Міноборони РБ нашому міністру оборони.

Exit mobile version