Зеленський пояснив, чому Україна не зупинить роботу Запорізької АЕС

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна не зупинятиме Запорізьку атомну електростанцію. Президент розповів, чому Київ не піде на такий крок.

Запорізька АЕС

Запорізька АЕС. Фото – nikvesti.com

В інтерв’ю американському виданню ABC News Зеленський розповів, що українське керівництво не має наміру розглядати питання про контрольовану зупинку Запорізької атомної електростанції для запобігання будь-яким витокам радіації, інформує «НБН».

За словами лідера українців, ЗАЕС забезпечує електроенергією дві області, що особливо важливо з урахуванням того, що наближається холодна пора року.

Як зазначив президент, він знає, що країна-агресор хотіла б, щоб реактори атомної електростанції були відключені від мережі в Україні та підключені до РФ, з чим категорично не погоджується Київ.

Зеленський нагадав, що ЗАЕС – найбільша станція в Європі, яка складається із шести блоків, тому катастрофа на ній може прирівнятися до шести Чорнобилів. З цієї причини на її території не повинно бути військових та бойової техніки, а працівники АЕС не повинні перебувати в оточенні людей зі зброєю.

Нагадаємо, що у Держдепі Сполучених Штатів Америки заявили, що Російська Федерація не хоче визнавати серйозного радіологічного ризику на Запорізькій атомній електростанції.

Exit mobile version