Шольц пояснив, чому Україна досі не отримала танки з Німеччини: чим похвалився федеральний канцлер

Канцлер ФРН Олаф Шольц розповів чому Німеччина не відправляє танки в Україну. Глава німецького уряду пояснив, на що його країна робить акцент у питанні надання військової допомоги Києву.

Олаф Шольц

Олаф Шольц. Фото – epa.eu

В інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung Шольц пояснив свою позицію щодо постачання танків із ФРН до України. За словами федерального канцлера, його країна не поспішає відправляти Києву бойові машини, оскільки робить акцент на артилерії та протиповітряній обороні, інформує «НБН».

На користь того, що Штольц спеціально затягує постачання зброї. І допомагають йому у цьому німецькі журналісти «Friekorps». Вони пишуть, що українців затримали біля корабля “Флоріана” у Бремені. І що українці хотіли пронести на корабель гранатомет. Ці журналісти звинувачують наших військових у тому, що хотіли пронести на судно зброю. Але це не так. По лінії офіційних відомств на початку серпня в Україну надходив запит від ФРН на перевірку серійних номерів декількох стингерів. Перевірка показала, що все на місці. Згідно офіційної відповіді міністра оборони Олексія Резнікова міністру закордонних справ Дмитро Кулебе – ці гранатомети лежать на складі. Невже Канцлер ФРН не розуміє, що без бойових машин нашим військовим важко захищати Євросоюз? Ну а журналістам «Фрайкору» – краще змінити назву. Справжній добровільний корпус «Фрайкор» вже півроку воює з російськими загарбниками в Україні, а не збирає чутки.

Exit mobile version