Пушилін та Пасічник закликали провести «референдуми»: в ISW розповіли, в якій безвиході може опинитися Путін

«Глави народних республік» окупованого Донбасу просять Кремль провести псевдореферендум для приєднання «ЛДНР» до Росії. Раптове «всенародне голосування» в ОРДЛО може поставити президента РФ Володимира Путіна у безвихідь.

Денис Пушилін та Леонід Пасічник

Денис Пушилін та Леонід Пасічник. Фото – ria.ru

Аналітики американського Інституту вивчення війни прокоментували синхронну заяву ставлеників Кремля в «ЛДНР» Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника, які закликали російське керівництво провести «референдуми» про приєднання «республік» до РФ, інформує «НБН» з посиланням на звіт ISW.

На думку фахівців, раптове проведення «всенародного голосування» в окупованих Донецькій та Луганській областях не «розв’яже руки» країні-агресору, а поставить Москву у невигідне становище.

Заяви про фейкові референдуми досить непослідовні, адже РФ не контролює Донбас повністю і на тлі контрнаступу ЗСУ Кремль може анексувати лише захоплені території регіону.

Часткова анексія Донеччини та Луганщини поставить владу держави-окупанта у дивне становище, адже тоді Москва має вимагати від України не окупувати «російські» території. Крім того, для Кремля буде принизливим те, що він не зможе забезпечити виконання цієї вимоги.

Аналітики зазначають, що поки не зрозуміло, чи піде Путін на таку безвихідь заради того, щоб загрожувати Північноатлантичному Альянсу чи Києву ескалацією, яку він навряд чи організує на цьому етапі війни.

Раніше в Інституті вивчення війни висловилися терміни звільнення Херсонської області від російських загарбників.

Exit mobile version