Рєзніков озвучив ризики застосування Росією ядерної зброї в Україні

Глава оборонного відомства України Олексій Резніков розповів про те, чи є насправді ризики застосування Російською Федерацією ядерної зброї на території Української держави.

Олексій Резніков

Фото - liga.net

Як інформує «НБН» із посиланням на українські ЗМІ, за словами Резнікова, справді існує ризик застосування Росією ядерної зброї в нашій країні. Але, як він додав, постає питання щодо якості цього озброєння.

Дослівно із заяви Резнікова:

«Ризики є завжди. Коли у вас такий сусід із ядерним потенціалом. У такому разі можливість, що він є психонетом, є завжди».

В цей же час Олексій Резніков не став говорити про те, наскільки можливий такий крок з боку Москви. Міністр додав, що Росія має такі носії цього озброєння, як “Калібр”, “Іскандер”, а також літаки.

Крім того, Резніков згадав, як він спілкувався з Леонідом Кравчуком щодо передачі Росії ядерного потенціалу України. І, екс-президент сказав йому, що навіть якби тоді Україна не передала Росії це ядерне озброєння, 1997 року у нього закінчився б термін придатності, і його треба було б списувати, а також утилізувати.

«Але ми віддали все це Росії. Тепер виникає питання: у якому стані в Росії зараз весь цей мотлох?», – наголосив високопоставлений військовий чиновник.

Глава Міноборони України додав, що в Росії наразі на озброєнні знаходяться українські ракети «Сатана», хоча вони вироблялися понад сорок років тому.

“Кнопку натиснути можна, але все це прямо там може і бахнути”, – підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше ядерний шантаж Путіна прокоментувала Ангела Меркель.

Exit mobile version