Президенти одразу 9 країн Центральної та Східної Європи звернулися до НАТО щодо України: чим хочуть допомогти ЗСУ

Лідери одночасно дев'яти країн Східної та Центральної Європи звернулися із закликом до країн-членів НАТО щодо України. Йдеться про допомогу для Збройних Сил Української держави.

Україна в НАТО

Президенти 9 країн Європи звернулись до НАТО по Україні. Фото - zn.ua

Як повідомляє «НБН» із посиланням на оприлюднену заяву, президенти Чехії, Румунії, Словаччини, Естонії, Латвії, Північної Македонії, Литви, Польщі, а також Чорногорії закликали всіх членів НАТО значно збільшити військову підтримку Української держави.

Так, лідери зазначили, що вони не визнають нині, і ніколи пізніше не визнають спроб Російської Федерації здійснити анексію якогось українського населеного пункту.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

«Ми надаємо Українській державі підтримку у її захисті від російського вторгнення. Ми вимагаємо від Росії терміново залишити межі всіх захоплених українських територій. Також ми звертаємось із закликом до всіх членів Організації Північноатлантичного договору значною мірою збільшити військову допомогу для Української держави. Усі без винятку, хто здійснює злочини агресії, мають бути притягнуті до відповідальності».

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів про розмову зі Столтенбергом щодо подання заявки нашою країною до членства в НАТО.

Exit mobile version