Мінськ вручив Києву дипломатичну ноту: Україну звинуватили в готовності завдати удару по Білорусі

Зовнішньополітичне відомство Республіки Білорусь вручило послу України Ігорю Кізіму дипломатичну ноту. У документі стверджується, що нібито Київ має у своїх планах завдати удару по білоруській території.

Ігор Кизим

Послу України в Білорусі вручили дипломатичну ноту. Фото - pravda.com.ua

Як інформує «НБН», про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко на сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Зокрема він сказав:

«Восьмого жовтня увечері до зовнішньополітичного відомства Республіки Білорусь було запрошено українського посла в Мінську Ігоря Кізима. Там йому вручили дипломатичну ноту».

За його словами, білоруська сторона в документі переконливо каже, що ЗСУ мають намір вдарити по Білорусі. Але така інформація не є достовірною. Українська сторона однозначно відкидає інсинуацію режиму Лукашенка.

«Ми не можемо виключати, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною російського плану виконання провокації, щоб надалі звинуватити Українську державу. Звертаємось із закликом до народу Білорусі не піддаватися провокаційним діям. Україна ніколи ще не зазіхала на якісь чужі землі. Київ чітко дотримується головних норм, а також принципів міжнародного права та Статуту ООН. Мінську слід терміново припинити виконувати забаганки Путіна та негайно відмовитися від надання підтримки Росії у здійсненні її агресії проти Української держави», – наголосив у своєму повідомленні Олег Ніколенко.  

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти України.

Exit mobile version